Ανωτάτη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας: “Να σταματήσει η δίωξη του Παναγιώτη Κουφαλάκου”

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη του γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παναγιώτη Κουφαλάκου. Η δίωξη γίνεται ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο σχολείο.

“Ο νόμιμα εκλεγμένος εκπρόσωπος των γονέων δεν είναι εξωσχολικός παράγοντας και η είσοδός του στο σχολείο δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη είσοδος σε δημόσια υπηρεσία”, υποστηρίζει η ΑΣΓΜΕ, εξηγώντας πως “οι σύλλογοι γονέων και οι ενώσεις τους αποτελούν έναν από τους τρεις φορείς της σχολικής κοινότητας, που είναι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Ο γραμματέας, με την ιδιότητά του, θέλησε να ενημερώσει τη σχολική κοινότητα σαν αναπόσπαστο μέλος της, για την πανελλαδική κινητοποίηση, συνοδευόμενος από μαθητές και γονείς των Μουσικών Καλαμάτας, Κορίνθου, Άργους και Σπάρτης. Την ημέρα αυτή όλοι οι μαθητές των μουσικών και καλλιτεχνικών με τους γονείς τους βρίσκονταν σε πανελλαδική κινητοποίηση ύστερα από σχετική απόφαση του πανελλαδικού τους οργάνου”.

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και τις αντίστοιχες υπηρεσίες να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει η δίωξη, καλώντας παράλληλα τις ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών και τα όργανα των μαθητών “να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της λαϊκής πάλης”.