Απάντηση Δαβάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για τα διετή προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης

Davakis

“Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας σχετικά με την αναστολή της έναρξης λειτουργίας των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ είναι ενδεικτική της απέλπιδας προσπάθειας των τοπικών κομματικών στελεχών του να βρεθεί τρόπος να αντισταθμιστούν επικοινωνιακά οι εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που είχε για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λακωνία ο νόμος του κ. Γαβρόγλου” αναφέρει σε απάντησή του ο κυβερνητικός βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, πρόκειται για αναστολή -και όχι κατάργηση- της λειτουργίας των εν λόγω προγραμμάτων, “ανάγκη η οποία προκύπτει από την απίστευτη προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε και το θέμα αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σχετικά ΦΕΚ εκδόθηκαν μόλις δύο με τρεις μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και χωρίς να έχει υπάρξει διατύπωση γνώμης από το Εθνικό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και την Εθνική Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, όπως προέβλεπε ήδη από το 2017 σχετικός νόμος του ιδίου του κ. Γαβρόγλου”.

Όσον αφορά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λακωνία από την κυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Δαβάκης ζητά με νόημα από τα στελέχη της αντιπολίτευσης να αναφέρουν σε ποιο από τα τρία σχετικά ΦΕΚ (Β’ 2811, Β’ 2843, Β’ 2897) βρίσκεται η απόφαση Γαβρόγλου στην οποία αναφέρονται, για λειτουργία τέτοιων προγραμμάτων στη Σπάρτη.