Απάντηση στον δήμαρχο Σπάρτης για το πρόβλημα υδροδότησης του Κεφαλά

Αξιότιμε Δήμαρχε,
Χαιρόμαστε, καταρχήν, για τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων στο σύστημα ύδρευσης του Κεφαλά που κάνατε μέσω της επιστολής σας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού μας. Χαιρόμαστε να βλέπουμε την απεριόριστη μέριμνά σας για αποκατάσταση του προβλήματος, όμως λυπούμαστε αφάνταστα που:

1. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της ομαλής υδροδότησης του χωριού μας.

2. Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι και ανυπεράσπιστοι, ειδικά Σάββατο (=παντελής έλλειψη) και Κυριακή (=σχεδόν παντελής έλλειψη), 18 και 19 Ιουνίου, στις ακραίες, ανελέητες καιρικές συνθήκες. Δευτέρα και Τρίτη, 20 και 21 Ιουνίου (=είναι η κινητοποίηση που περιγράφετε) υπήρξε νερό για δύο ώρες το πρωί και αργά το απόγευμα. (Υπήρξαν ηλικιωμένοι, τις πρώτες δύο μέρες κόλασης, που τηλεφωνούσαν στα παιδιά τους στη Σπάρτη για να τους φέρουν λίγες εξάδες εμφιαλωμένο νερό!)

3. Πλυντήριο, μας ενημέρωσαν σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΕΥΑΣ, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αρκετές μέρες ακόμα!

4. Το σύστημα σωληνώσεων και οι βρύσες μας ακόμη δοκιμάζονται.

5. Επικαλεστήκατε το ποσό των 40.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ζημιάς, τη στιγμή που πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις της πάνω ραχούλας και του βραδυποριακού απορροφούν σεβαστά δημοτικά κονδύλια. (Τυχαία τα ονόματα, βαλμένα για να υποδηλώσουν μικρής σημασίας και σπουδαιότητας τοπικές εκδηλώσεις (πανηγύρια, χορευτικοί όμιλοι και λοιπά που επιχορηγούνται από το δήμο)

6. Υπερασπιστήκατε -υπερβολικά- τη δημοτική επιχείρηση και τον τοπικά εκλεγμένο άρχοντα. (Να ξέρετε ότι δεν έχουμε καμία αντιπαλότητα με υπηρεσίες ή πρόσωπα. Και τη ΔΕΥΑΣ ευχαρίστησα δημόσια παλιότερα για διευθέτηση σχετικού προβλήματος, και με τους αιρετούς συγχωριανούς μας έχουμε άριστη σχέση)

7. Μιλήσατε για σπατάλη στην κατανάλωση νερού! Σας προσκαλώ (εδώ ψηλά, πριν την Ανάληψη και το δρόμο της Χρύσαφας) να δείτε πώς πεθαίνουν λίγα οπωροφόρα στην αυλή του σπιτιού μας, μετά από 40 μέρες αποτισιάς!

Αφήστε μας, σας παρακαλούμε, να πιστεύουμε πως κακοτεχνίες υπήρχαν πάντα στο συγκεκριμένο δίκτυο και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη συγκεκριμένη “δολοφονική” συγκυρία.

Σας εκθέτω τη σημερινή κατάσταση: Μόλις γύρισα από τη δουλειά μου, σε γυμνάσιο της πόλης μας, κατά τις 14.00′, νερό δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Με ενημέρωσε η αδελφή μου ότι από τις 10.00′ είχε “κοπεί”. Άπλυτος, έπεσα να κοιμηθώ για μεσημέρι και άκουσα να πάλλεται και να βγάζει νερό -κατά τις 15.30′- μια βρύση στη βεράντα. Έκτοτε, νερό έχουμε.

Παρόλα αυτά, διατηρούμε την πίστη μας σε εσάς. Είναι οι αριστερές καταβολές, η ομολογουμένη προσήνεια, η ανθρωπιστική διάθεση που σας συντροφεύουν ως χαρακτηριστικά βιοθεωρίας και συμπεριφοράς; Ίσως…

Με τιμή
Χρηστάκης Ιωάννης
Χρηστάκη Γιαννούλα