Απάντηση Τατούλη για τη διαχείριση απορριμμάτων

Tatoulis - omilia Sparti (8)

Tatoulis - omilia Sparti (8)

“Κατασκευασμένα” χαρακτηρίζει η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου τα δημοσιεύματα που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενστάσεις σχετικά με το έργο της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Προς επίρρωση της άποψής αυτής παραθέτει την επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι το αρμόδιο θεσμικό όργανο της Ευρώπης “δεν μπορεί να εντοπίσει καμία παραβίαση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας” στο εν λόγω έργο και ότι απορρίπτει ρητά και κατηγορηματικά την ένσταση που υποβλήθηκε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το θέμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε πως “η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων, διακυβεύοντας τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για δικά της πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Η εμμονή των στελεχών αυτών, που αδυνατούν να εκφράσουν τους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν μέχρι σήμερα για μια εναλλακτική πρόταση για έξοδο από την κρίση, να ωθούν τη χώρα σε εξωευρωπαϊκά μοναχικά μονοπάτια είναι απέναντι στο δημόσιο συμφέρον. Οι εποχές που μπορούσαν κάποιοι να ποδηγετούν ως μάζες τους πολίτες με χαλκευμένα δημοσιεύματα και κομματικά φερέφωνα ανήκουν στο παρελθόν και οι συμπεριφορές αυτές έχουν κριθεί ως επικίνδυνες. Η διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη σημερινή συγκυρία είναι εξαιρετικά επίπονη προσπάθεια για να τίθεται σε κίνδυνο ελέω ψηφοθηρικών τεχνασμάτων και μας εκθέτει ως χώρα. Καλούμε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου, ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών, να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την ευρωπαϊκή προοπτική της περιφέρειάς μας, ως τη μόνη δική μας διέξοδο από την κρίση, όπως αποτυπώνεται στο ρεαλιστικό στρατηγικό μας σχεδιασμό, που έχουμε αρχίσει ήδη να υλοποιούμε. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια, ανταγωνιστική και ανθρωποκεντρική, και όχι τριτοκοσμική φαβέλα, όπου κυριαρχεί η ανομία που ορισμένοι θέλουν να μας επιβάλουν. Πρόσφατο παράδειγμα, η επαναφορά του ανύπαρκτου και αναληθούς θέματος για την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και των διαγωνιστικών διαδικασιών μέσω ΣΔΙΤ, που αφορά όλη τη χώρα. Ειδικά για την Πελοπόννησο η επαναφορά για πολλοστή φορά του ίδιου θέματος, μόνο και μόνο επειδή μπαίνει φραγμός στα εξυπηρετούμενα συμφέροντα των χαλκείων τους, αποτυπώνει την ιδιοτέλεια των παλιών πολιτικών εκφραστών τους και των πρόσφατων διεκδικητών της αναπτυξιακής καταστροφής της Πελοποννήσου”.