Απάντηση Τατούλη σε ΣΥΡΙΖΑ για τις καθυστερήσεις στα πορίσματα του ανεμοστρόβιλου

Μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την αποκατάσταση των ζημιών στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Λακωνίας, κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου. «Για πρώτη φορά υλοποιούνται αντιπλημμυρικά έργα στην Πελοπόννησο από την Περιφέρεια με πόρους που εμείς έχουμε εξασφαλίσει, παρόλο που η αρμοδιότητα είναι των δήμων» υποστήριξε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «αποκαθιστούμε τις βλάβες αυτές στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μας προς τους δήμους».

Η εξασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης, «οφείλεται στη μεθοδικότητα, τη διεκδικητικότητα και το ειδικό πολιτικό βάρος της περιφερειακής αρχής και μόνο». «Αν είχαμε την αντιπολίτευση ως φυσικούς συμμάχους, όπως θα έπρεπε, θα επιτυγχάναμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Δυστυχώς όμως είναι εμφανής η αδυναμία και απροθυμία της να ανταποκριθεί στην ευθύνη της απέναντι στους πολίτες», συμπλήρωσε.

«Ντροπή» χαρακτήρισε τέλος την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας περί καθυστερήσεων της Περιφέρειας για τα πορίσματα σχετικά με τον ανεμοστρόβιλο στο δήμο Ευρώτα, ισχυριζόμενος ότι «οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, παρότι εξαιρετικά υποστελεχωμένες, εκπλήρωσαν άμεσα και με υπέρβαση των φυσικών αντοχών τους την αρμοδιότητά τους». Ο κ. Τατούλης σημείωσε τέλος ότι η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να καταβάλει τις αποζημιώσεις ως οφείλει.