Απάντηση Φίλη σε Δαβάκη για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης

«Θα γίνει κάθε ενέργεια από πλευράς υπουργείου Παιδείας για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης, τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, ώστε να γίνει και πάλι στολίδι για τη Σπάρτη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη χθες το πρωί, για την επανεκκίνηση των διαδικασιών αποκατάστασης του κτιρίου, με σκοπό να στεγαστεί το παράρτημα των Γενικών Αρχείων του Κράτους στη Σπάρτη, όπως έχει αποφασιστεί.

Παράλληλα ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε τον λάκωνα βουλευτή ότι βρισκόμαστε κοντά στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για τροποποίηση της χρήσης γης του Παλαιού Πρωτοδικείου και συνεπώς της τροποποίησης του γενικού ρυμοτομικού σχεδίου της Σπάρτης, που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου αποκατάστασης.

Ο κ. Δαβάκης από την πλευρά του επεσήμανε ότι το κτίριο του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης πρέπει σύντομα να αποκατασταθεί, αφού αποτελεί ένα από τα πρώτα δημόσια κτίρια της νεώτερης Ελλάδας. Καταλόγισε δε ευθύνες στο υπουργείο Εσωτερικών για τις καθυστερήσεις στην τροποποίηση του γενικού ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, που καθυστερεί και την έκδοση άδειας εργασιών από την πολεοδομία του δήμου Σπάρτης. Ζήτησε τέλος από τον υπουργό να παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του έργου και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στη δημοπράτησή του, έχοντας βέβαια προηγουμένως εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του, που αποτελεί το κλειδί για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου.