Απαισιόδοξο το σενάριο για την εξέλιξη της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου: Η εικόνα της Λακωνίας

koronoios

Δύσκολες αναμένονται οι επόμενες ημέρες, όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, μετά από ενημέρωση που είχε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου. Ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για πολύ δύσκολη κατάσταση στην Κορινθία, στην Αργολίδα -ιδίως στις περιοχές Αργους και Ναυπλίου-, αλλά και στην Τρίπολη. Σε επισφαλή θέση προκύπτει ότι περιέρχεται και η ΠΕ Μεσσηνίας, ενώ η μοναδική περιφερειακή ενότητα από την οποία έρχονται αισιόδοξα μηνύματα, βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ, είναι η Λακωνία.

Για μία ακόμα φορά, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν επακριβώς τα μέτρα που υποδεικνύει ο ΕΟΔΥ.

Εξάλλου, χθες καταγράφηκαν στην Περιφέρια Πελοποννήσου 43 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα επτά στην ΠΕ Αργολίδας, πέντε στην ΠΕ Αρκαδίας, 28 στην ΠΕ Κορινθίας, ένα στην ΠΕ Λακωνίας και δύο στην ΠΕ Μεσσηνίας. Όσον αφορά τους ασθενείς με covid-19, έως χθες Δευτέρα στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 144 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ), από τα οποία 18 στο νοσοκομείο Αργους, 26 στο νοσοκομείο Ναυπλίου, 30 στο Παναρκαδικό Τρίπολης, 41 στο νοσοκομείο Κορίνθου (τα 6 σε ΜΕΘ), 5 στο νοσοκομείο Σπάρτης και 24 στο νοσοκομείο Καλαμάτας (3 σε ΜΕΘ).