Απαντήσεις για τεχνικές μελέτες και “Βοήθεια στο Σπίτι” ζητά η παράταξη Αργειτάκου

Δύο γραπτά ερωτήματα κατέθεσε προς τη δημοτική αρχή η παράταξη “Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης” του Σταύρου Αργειτάκου κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου.

Το πρώτο υπογράφεται από τον Χρήστο Μπουγάδη και αφορά σε μελέτες που είχε ξεκινήσει και κατά περίπτωση ολοκληρώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ερώτηση: “1. Χωροταξικό δημοτικής ενότητας Μυστρά. Γνωρίζουμε ότι ο μελετητής είχε στείλει τη σχετική μελέτη στην πολεοδομία το φθινόπωρο του 2016 και ακόμα δεν την έχετε βγάλει προς διαβούλευση. Και ρωτώ: Είστε διατεθειμένοι να βάλετε χρήματα από τον προϋπολογισμό για να δημοπρατήσετε τη δεύτερη φάση του χωροταξικού, που είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός;. 2. Αποχέτευση δημοτικής ενότητας Μυστρά και σύνδεσή της με τον βιολογικό Σπάρτης. 3. Ανάπλαση – πλακόστρωση πλατείας Αγίου Ιωάννου. 4. Κλειστό κύκλωμα άρδευσης Παρορείου. 5. Σύνδεση νέας δεξαμενής Μυστρά. 6. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Σαλβαρά. Επίσης ο δήμος Μυστρά είχε έτοιμες δύο μελέτες οδοποιίας, μία για τα ορεινά χωριά και μία για τα πεδινά, τις οποίες είχε προτείνει προς ένταξη στο τότε πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Κατόπιν όμως αλλαγής της κυβέρνησης, το πρόγραμμα αυτό ακυρώθηκε. Εσείς τώρα έχετε τη διάθεση να επικαιροποιήσετε τις μελέτες αυτές και να τις εντάξετε σε νέο πρόγραμμα;”. Τέλος η μείζον αντιπολίτευση ζητά να ενημερωθεί για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει τα τρία χρόνια όσον αφορά στις παραπάνω μελέτες και τι προτίθεται η παράταξη της πλειοψηφίας να πράξει στα επόμενα δύο.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καρμοίρης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν στις αρμοδιότητες/υποχρεώσεις των υπαλλήλων του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” συγκαταλέγεται το να συνοδεύουν τα μέλη του ΚΑΠΗ σε εκδρομές – θαλάσσια μπάνια που διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας. “Επίσης θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν θα καταλογιστούν ευθύνες σε υπαλλήλους σε περίπτωση πιθανού ατυχήματος –γεγονός το οποίο απευχόμαστε– σε μία τέτοια εκδρομή” συμπληρώνει ο κ. Καρμοίρης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΝΠ κ. Θέμη Πατσιλίβα.