“Απαράδεκτες οι κατασχέσεις λογαριασμών για μικροοφειλές προς τον δήμο Σπάρτης”

Ότι οι υπηρεσίες του δήμου Σπάρτης προχώρησαν σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών δημοτών και σε μπλοκάρισμα του ΑΦΜ τους, για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον δήμο, έκαναν γνωστό οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλ. Βουνάσης και Δ. Λεβεντάκης.

“Πρόκειται για μια ενέργεια που στρέφεται φανερά και χωρίς διάκριση ενάντια στα λαϊκά στρώματα του δήμου μας, σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα λεηλατείται από τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνουν, τονίζοντας πως οι κατασχέσεις αφορούν και σε μικροοφειλές αγροτών για το νερό άρδευσης, “παρόλο που όλοι γνωρίζουν ότι τη φετινή χρονιά οι περισσότεροι αγρότες δεν έβγαλαν ούτε ένα κιλό λάδι!”.

Έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα, ώστε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις, προκειμένου οι υπηρεσίες του δήμου να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων για μικρές οφειλές. Χαρακτηρίζοντας τέλος αντιλαϊκό το ισχύον νομικό πλαίσιο, ζητά να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι του δήμου που δεν θα το υλοποιήσουν.