Απαράδεκτη η εικόνα του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης για τους πρόσφυγες

Μία απαράδεκτη συνεδρίαση που δεν τιμά κανένα και ιδιαίτερα το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, έζησαν χθες όσοι βρέθηκαν στο δημαρχείο Σπάρτης.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθώς η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη με κόσμο που ήθελε να μιλήσει σχετικά με την εγκατάσταση των προσφύγων στην πόλη. Τα όσα ακούστηκαν για το ζήτημα από μερίδα κατοίκων που αντιδρούν στην εγκατάσταση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Πέρα όμως από τους τραμπουκισμούς και τις βρισιές ορισμένων από το κοινό, σε μικρή κοινωνία ζούμε και έχουν δείξει χαρακτήρα και ανατροφή και σε άλλες περιστάσεις, το πιο εξωφρενικό ήταν η στάση του προεδρείου που αδυνατούσε να επιβληθεί.

Στο τέλος και προς τέρψιν του αλλαλάζοντος όχλου κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν πάνω στο ακόλουθο ψήφισμα “το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης είναι αντίθετο με τη μεταφορά μεταναστών – προσφύγων στην πόλη μας”. Φυσικό ήταν αυτό να προκαλέσει αντιδράσεις με ορισμένους συμβούλους να μην δεχτούν να ψηφίσουν. Ο κ. Βαλιώτης ζήτησε να γίνει τελείως διαφορετική προσέγγιση στο ψήφισμα αφού οι πρώτοι πρόσφυγες βρίσκονται ήδη στην πόλη λέγοντας πως “αυτή τη στιγμή έχουμε 233 μετανάστες στην πόλη μας. Είναι σαν χτυπάμε την πλάτη στον κόσμο και μετά να λέμε άλλα πράγματα”, στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Κουρεμπής και η κ. Γρηγόρη. Η κ. Παπασταθάκη ψήφισε ναι, δήλωσε ωστόσο πως το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης “και δεν είμαστε εδώ για να λύσουμε το μεταναστευτικό”. Ακολούθως και ο κ. Μιχελόγγονας ψήφισε λευκό δηλώνοντας πως “κακώς το βάζουμε το ζήτημα, η ψήφος μας αυτή έχει την ίδια αξία με όλων όσων βρίσκονται στην αίθουσα”. Στη συνέχεια και ο κ. Βλήτας αρνήθηκε να το ψηφίσει, υποστηρίζοντας πως “το ψήφισμα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για το ακροατήριο. Δεν ωφελεί σε κάτι και πρέπει να τεθεί σε διαφορετική βάση”, στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Αγαθίας συμπληρώνοντας πως “η αλληλεγγύη μας στα νησιά που υποφέρουν δεν μπορεί να μας κάνει να απαντήσουμε εύκολα σε αυτό το ερώτημα.” Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλομοίρης και Βουνάσης έκαναν λόγο για παγίδευση του σώματος και επίσης δεν δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτό.

Αφροδίτη Ρουμανέα

Φωτό αρχείου