Απεργία ΔΕΗ: Κυλιόμενες διακοπές από τα μεσάνυχτα

dei

dei

Κατατίθεται σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο για τη “μικρή ΔΕΗ” στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής.

Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από σήμερα τα μεσάνυχτα, καταρτίζουν προγράμματα κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας. Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των διακοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι πιο “δύσκολες” ώρες δεν είναι πλέον οι μεσημεριανές (καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών), αλλά οι βραδινές.

Η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της, Σοφίας Βούλτεψη, διεμήνυσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της “μικρής ΔΕΗ”.

(με πληροφορίες από το ΑΠΕ)