Απογευματινός περίπατος συντροφιά με τον Ορειβατικό Σπάρτης

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής καλεί σε πεζοπορία από την Πάνω Πύλη του Κάστρου του Μυστρά έως τα Πικουλιάνικα, στα παραδοσιακά μονοπάτια που πρόσφατα καθαρίστηκαν και δεν είχαν περπατηθεί για περίπου πενήντα χρόνια.

Η πεζοπορία θα ξεκινήσει στις 5.30′ μμ την Τετάρτη 12 Ιουνίου από την Πάνω Πύλη, θα περάσει από το Βλαχοχώρι και θα καταλήξει στα Πικουλιάνικα. Η διαδρομή είναι περίπου δύο ώρες. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το συντομότερο δυνατό στον συντονιστή Παναγιώτη Παππά (τηλ. 6945832701). Οι συμμετέχοντες θα συναντηθούν στις 5.00′ μμ στη βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Ξαναπερπατώντας τους παλιούς δρόμους

Ο Ορειβατικός Σπάρτης σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους Τρύπης, Πικουλιανίκων, Ταϋγέτης (Μπαρσινίκου), Παρορείου, Αναβρυτής και Καλυβίων Σοχάς έχει ξεκινήσει το καθάρισμα παραδοσιακών μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 93 χιλιομέτρων για φυσιολατρικό, περιπατητικό και αθλητικό τουρισμό. Τα δεκατέσσερα χωριά που συνδέουν τα μονοπάτια είναι: Λογγάστρα, Βάρσοβα, Τρύπη, Σταυρός, Πικουλιάνικα, Βλαχοχώρι, Ταϋγέτη (Μπαρσινίκος), Περγαντέικα, Αναβρυτή, Σοχά Καλύβια Σοχάς, Παρόρι, Άγιος Ιωάννης και Μυστράς. Τα μονοπάτια αυτά είναι τμήματα των μονοπατιών που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πριν κατασκευαστεί το σύγχρονο οδικό δίκτυο.