Απογοήτευση στο Νέο Κόσμο για λαϊκή και 6ο Δημοτικό

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού Σπάρτης εκφράζουν με ανακοίνωσή τους “τη βαθιά τους απογοήτευση και πικρία, γιατί άλλη μια αυτοδιοικητική περίοδος έφτασε στο τέλος της χωρίς να έχουν υλοποιηθεί δυο μεγάλα, κρίσιμα και χρονίζοντα ζητήματα της περιοχής (6ο δημοτικό σχολείο – μετακίνηση λαϊκής αγοράς) που με κινητοποιήσεις και αγώνες προέβαλαν και διεκδίκησαν σθεναρά οι κάτοικοι και τα οποία αφορούν τόσο την ανάπτυξη της συνοικίας όσο και της πόλης ευρύτερα”.

Σύμφωνα με την επιτροπή κατοίκων, “η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Σπάρτης, στα πλαίσια των μεταξύ τους προγραμματικών συμβάσεων, δεν κατάφεραν, μέσα στην πενταετία που πέρασε, να υλοποιήσουν ούτε τη δημοπράτηση των μελετών για την ανέγερση του 6ου δημοτικού, το οποίο χρονίζει από το 1986, ενώ ο δήμος Σπάρτης δεν υλοποίησε τη μετακίνηση της λαϊκής αγοράς της Τετάρτης στη συνοικία (αίτημα από το 2014) έτσι όπως είχε δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους”.

Με δεδομένα τα παραπάνω η επιτροπή ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει τον αγώνα της για την υλοποίηση τόσο των έργων αυτών όσο και για τη λύση των πολλών και μεγάλων προβλημάτων της περιοχής. Δηλώνει δε πως θα περιμένει την εγκατάσταση των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, για να θέσει εκ νέου τα ζητήματα και να αξιώσει άμεσες και δραστικές λύσεις.