ΑΠΟΕΛ – ΓΣ Γαργαλιάνων 61-76

APOEL - GS Gargalianon

APOEL - GS Gargalianon

Έκλεισαν τις φετινές τους υποχρεώσεις οι άνδρες του ΑΠΟΕΛ αλλά και του ΓΣ Γαργαλιάνων, με τους δεύτερους να επιστρέφουν με το ροζ φύλλο, που σήμανε την κατάκτηση της τρίτης θέσης της Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ο δεύτερος του β΄ ομίλου ΑΠΟΕΛ δεν έδειξε την απαιτούμενη θέληση για νίκη στο «μικρό τελικό», σε αντίθεση με τους δεύτερους του α΄ ομίλου που ταξίδεψαν στους Μολάους πιο αποφασισμένοι για τη νίκη.

Από τον ΑΠΟΕΛ ξεχώρισε ο Τίρκος, που όποτε πήρε μπάλα στην επίθεση εξετέλεσε το καθήκον του, αλλά το ίδιο έκανε κι αμυντικά, εκεί που συνολικά οι συμπαίκτες του υστέρησαν. Ο MVP όμως ανήκε δικαιωματικά στους μεσσήνιους, και δεν ήταν άλλος από τον Μ. Τσαγκάνη με τους 38 πόντους του!

Με μια ματιά, ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά κι από τις δύο ομάδες, κυρίως με αιφνιδιασμούς και μακρινά σουτ. Το ημίχρονο έδινε «κεφάλι» τριών πόντων στον ΑΠΟΕΛ, που όμως έδειξε τελείως διαφορετική εικόνα στις επόμενες δύο περιόδους. Φάνηκε πιο κουρασμένος σωματικά αλλά και πνευματικά, κάνοντας λάθος επιλογές. Χαρακτηριστικό στατιστικό ήταν οι τρεις φορές όλες κι όλες στον αγώνα που πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών, όπως και τα (μόνο) 11 κερδισμένα φάουλ! Αμέτρητα τα χαμένα σουτ τριών πόντων και λίγες οι επιθέσεις μέσα στη ρακέτα…

Δεκάλεπτα: 16-11, 32-29, 48-52, 61-76

Διαιτητές: α΄ Δούβρης, β΄ Γεωργόπουλος

ΑΠΟΕΛ: Λάγγης 14 (1), Πριφτάκης 6 (1), Ντανάκας 2, Μιχελάκος 3 (1), Παπαδάκης 6, Σταθάκης, Μπατσάκης 2, Καραβίτης 6 (2), Τίρκος 21

ΓΣ Γαργαλιάνων: Πετρόπουλος, Τσαγκάρης 1, Δημητρακόπουλος 5 (1), Τσαγκάνης 38 (4), Λένης, Καψιμάνης 22, Σερέτης, Σύλλας 7 (1).

πηγή: apoel-molaoi.gr