Αποζημίωση στο 100% των καταστροφών από την κακοκαιρία ζητά το ΚΚΕ

Να καταγραφούν οι ζημιές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποζημίωση στο 100% των ζημιών σε κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις, στην αγροτική παραγωγή, όπως και άμεση αποκατάσταση στις υποδομές (οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης κ.ά.), ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Όπως αναφέρει, για άλλη μια χρονιά “τα λαϊκά στρώματα της Λακωνίας ζουν τα τραγικά αποτελέσματα από τα καιρικά φαινόμενα, με καταστροφικά αποτελέσματα στην αγροτική παραγωγή, στα μαγαζιά τους, στα σχολεία, στα σπίτια τους, στο οδικό δίκτυο”. Κατηγορεί επίσης για αποποίηση ευθυνών τους αρμόδιους, υποστηρίζοντας πως “οι δήμαρχοι τα ρίχνουν στην Περιφέρεια, η Περιφέρεια τα ρίχνει στην κυβέρνηση και όλοι μαζί ουσιαστικά κοροϊδεύουν το λαό για να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα”.

Μιλά ακόμη για διαχρονική, τραγική έλλειψη υποδομών και κεντρικού σχεδιασμού των απαραίτητων εγγειοβελτιωτικών έργων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Όπως εκτιμά το ΚΚΕ, “η ευθύνη βρίσκεται στις πολιτικές που ασκούν διαχρονικά οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι δημοτικές αρχές. Όλοι τους εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική που χρηματοδοτεί προκλητικά τους επιχειρηματίες και όχι τα αναγκαία τεχνικά έργα και υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού. Τα έργα ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας δεν υλοποιούνται, γιατί δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ, αφού θέτει ως κριτήριο την «οικονομική αποδοτικότητά» τους. Αντίθετα, με fast track διαδικασίες βρίσκουν εκατομμύρια ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους”.