Αποκριάτικη Κυριακή σε Σπάρτη και Ξηροκάμπι

apokries

Με σύμμαχο τον καιρό συνεχίστηκαν την περαμένη Κυριακή (15/2) οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σπάρτης. Το πρωί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης και στο πάρκο ΟΤΕ, και το απόγευμα στο Ξηροκάμπι, όπου οι κουδουναραίοι με κέφι, φαντασία και πολλή φασαρία διασκέδασαν φίλους και επισκέπτες και χόρεψαν μαζί τους γύρω από τη φωτιά παραδοσιακά τραγούδια.

Το πρωί λοιπόν πραγματοποιήθηκε μεγάλο αποκριάτικο παιχνίδι με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, αλλά και κατασκευή αερόστατων από ομάδες εθελοντών των δήμων Σπάρτης και Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο). Και στις δύο περιπτώσεις η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη.

apokries (1)

Τη διοργάνωση της επίσης επιτυχημένης απογευματινής εκδήλωσης είχε αναλάβει ο Παιδαγωγικός Φιλότεχνος Όμιλος Φάριδος. Συνδιοργανωτές της ήταν το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του δήμου Σπάρτης και η τοπική κοινότητα Ξηροκαμπίου.

Koudounaraioi Xirokampi (23)

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου, “η σπουδαία παράμετρος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά. Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά από ανθρώπους όλων των ηλικιών τις ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, τις πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και τις βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας”.

Για τους λόγους αυτούς, ο δήμος ευχαριστεί όλους τους εθελοντές για την έμπρακτη και ουσιαστική τους βοήθεια στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων: το σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού, τους εθελοντές για την κατασκευή αερόστατων, το Μουσείο Λαϊκών οργάνων (Αθήνα), το Μουσικό Σχήμα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, τη Φιλαρμονική Κροκεών και όλους τους πολίτες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.