Αποκριάτικο ξεφάντωμα στο Δήμο Σπάρτης: Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις

Σημαντική ανακοίνωση: Βάσει σημερινής (27/2) απόφασης του υπουργού Υγείας ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Σπάρτης.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης συνεχίζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους μεγάλους, με αποκορύφωση τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής στο κέντρο της Σπάρτης και τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.30′ πμ από το 2ο δημοτικό και μέσω της Κων/νου Παλαιολόγου θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Στα τρία καλύτερα γκρουπ θα δοθούν βραβεία 200, 150 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Την Καθαρά Δευτέρα από τις 11.30′ το πρωί είστε όλοι προσκεκλημένοι στο Καστόρι, όπου η τοπική κοινότητα, όλοι οι σύλλογοι του χωριού και πολλοί εθελοντές κάτοικοι έχουν ετοιμάσει την παραδοσιακή εκδήλωση της “Μουτζουροδευτέρας” με παρέλαση αρμάτων, μουσική και κεράσματα.

Αναλυτικά το τριήμερο πρόγραμμα για να μη χάσετε καμία αποκριάτικη εκδήλωση:

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου

• 18.00′, Καστόρι (κέντρο): Αποκριάτικο γλέντι για παιδιά με κλόουν, πυροτεχνήματα, αερόστατα και τον γύρο του χωριού με τραγούδι και κλαρίνο.

• 20.30′, Σπάρτη, αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σπάρτης Ευάγγελος Φιλιππόπουλος: Η μικτή χορωδία Γυθείου υπό τη διεύθυνση της μουσικολόγου Ειρήνης Δαρμή και με τη συνοδεία του σολίστα Γιώργου Δαρμή θα παρουσιάσει τη μουσική επιθεώρηση με τίτλο “Πάντα πιο όμορφη είναι η μάσκα”, σε κείμενα Αιμιλίας Φιλιππάκου – Χατζηχαραλάμπους. Μουσική επιμέλεια, διδασκαλία, σκηνοθεσία Ειρήνη Δαρμή.

Κυριακή 1 Μαρτίου

• 11.30′ πμ, Σπάρτη: Παρέλαση καρναβαλιστών “Mascarata”.

• 16.30′, Ξηροκάμπι (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, βεγγαλικά, χορό και κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου και του Συλλόγου Κυριών Ξηροκαμπίου “Η Αγία Τριάδα”.

• 18.00′, Παλαιοπαναγιά (προαύλιο χώρο του σχολείου): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κατασκευή και περιφορά αρμάτων, κεράσματα και αερόστατα με την υποστήριξη του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς “Ο Ταΰγετος”.

• 18.00′, Παρόρι (κεντρική πλατεία Κέραμος): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα, αερόστατα και ιπτάμενα φανάρια με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου “Παρόρι 2011” και της Τοπικής Κοινότητας Παρορίου.

• 18.00′, Ζαγάνα (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Ζαγάνας.

• 18.00′, Πλατάνα (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη του Αθλητικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνας.

• 19.00′, Αράχωβα (Καρυές) (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μαθήματα κατασκευής αερόστατων και χαρταετών για τα παιδιά, face painting για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου

• 11.00′ πμ, Αράχωβα (Καρυές) (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, άναμμα φωτιάς, αναβίωση του εθίμου του μουτζουρώματος & δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

• 11.00′ πμ, Αγία Ειρήνη (Βάρσοβα)(προαύλιο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, άναμμα φωτιάς και δωρεάν κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Ειρήνης (Βάρσοβας) “Οι Βρυσηίδες”.

• 11.30′ πμ, Μαγούλα (πάρκο Σαϊνοπούλειου Ιδρύματος): Πέταγμα χαρταετών, παραδοσιακή μουσική και κεράσματα.

• 11.30′ πμ, Καστόρι (κέντρο): Παραδοσιακή εκδήλωση “Μουτζουροδευτέρα”, με παρέλαση αρμάτων, μουσική και κεράσματα.

• 12.30′ πμ, Μυστράς (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα, κλόουν για τα παιδιά, άναμμα φωτιάς & κεράσματα με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυστρά.

• 18.00′, Ανώγεια (κεντρική πλατεία): Αποκριάτικο γλέντι με μουσικά ακούσματα από dj, μασκαράδες, κεράσματα και άναμμα φωτιάς με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Ανωγείων.