Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη εβδομάδα αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο δήμος Σπάρτης για παιδιά και μεγάλους.

Το πρωί του Σαββάτου ομάδα μουσικών με παραδοσιακά όργανα και τη συνοδεία καρναβαλιστών μοίραζε στην πόλη ενημερωτικό υλικό για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου, ενώ το απόγευμα οι μικροί μασκαράδες διασκέδασαν στο κενοτάφιο του Λεωνίδα με κλόουν, μουσική και παιχνίδια. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Μαγούλας διοργάνωσε εκδήλωση με δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και αερόστατα.

Την Κυριακή το πρωί στην κεντρική πλατεία Σπάρτης εκατοντάδες παιδιά διασκέδασαν με τον κλόουν, μουσική, παιχνίδια, λούνα παρκ και γαϊτανάκι. Παράλληλα, σε περίπτερο που είχε στηθεί από τον φοιτητικό σύλλογο του τμήματος Νοσηλευτικής γινόταν συλλογή τροφίμων για την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού Σπάρτης. Λειτούργησαν επίσης περίπτερα για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τις δράσεις των φοιτητών, και συγκεκριμένα για τα ερευνητικά προγράμματα, την τράπεζα αίματος του συλλόγου και τη δωρεά μυελού των οστών.

apokries 2016 Sparti (2)

Το απόγευμα σειρά είχαν οι Κουδουναραίοι στο Ξηροκάμπι, που ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις κουδούνες και τα τροκάνια τους υπό τους ήχους κρουστών και παραδοσιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις βεβαίως συνεχίζονται (δείτε εδώ το πρόγραμμα των επόμενων ημερών).

 

apokries 2016 Sparti (8)

apokries 2016 Sparti (3)

apokries 2016 Sparti (1)apokries 2016 Sparti (4)apokries 2016 Sparti (5)apokries 2016 Sparti (7)apokries 2016 Sparti (9)