Αποκτήστε εργασιακή εμπειρία στη Γερμανία

ergasia sti Germania

 ergasia sti Germania

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της συνεργασίας που έχει αναπτύξει με Περιφέρειες και οργανισμούς του εξωτερικού, συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Your first EURES job».

Το επιδοτούμενο αυτό πρόγραμμα προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση (θεωρητική και πρακτική εξάσκηση) και απασχόληση στον κατασκευαστικό τομέα και σε 350 ακόμη επαγγελματικές ειδικότητες. Η θεωρητική κατάρτιση θα γίνει σε σύγχρονο επαγγελματικό εκπαιδευτικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας (Γερμανία) και η πρακτική εξάσκηση και απασχόληση σε καινοτόμες εταιρείες της Γερμανίας, για χρονικό διάστημα 24 μηνών (για κάποιες ειδικότητες είναι 36 μήνες).

Οι τομείς των κατασκευών και των λοιπών 350 επαγγελματικών ειδικοτήτων είναι καινοτόμοι και πρωτοποριακοί στη Γερμανία, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και τεχνολογικές μεθόδους, και μπορούν να προσφέρουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρία στους εκπαιδευόμενους.

Διαδικασία συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους έως τις 12 Νοεμβρίου 2014, με τους κάτωθι τρόπους:

α) online αίτηση στο διαδικτυακό τόπο http://www.youth-con.eu/el/applicants/apply/

β) υποβολή βιογραφικού και αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση magklari@arcadia.gr

γ) υποβολή βιογραφικού και αίτησης εγγράφως στη διεύθυνση: Περιφέρεια Πελοποννήσου (Πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου, Τρίπολη, 22100) και

δ) υποβολή βιογραφικού και αίτησης μέσω φαξ στο 27136 01115.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να καλούν στο 27136 01116 (κ. Ειρήνη Μάγκλαρη).

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι-νέες (18-30 ετών) από την Πελοπόννησο. Σημαντικό πλεονέκτημα έχουν οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ήδη κάποια σχετική επαγγελματική κατάρτιση ή εργασιακή εμπειρία και γνωρίζουν τη γερμανική γλώσσα (κατά προτίμηση) ή κάποια άλλη ξένη γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού αποστείλουν την αίτησή τους, θα κληθούν σε συνάντηση γνωριμίας – συνέντευξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη. Οι επιλεγέντες θα ξεκινήσουν άμεσα δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας και εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας στην Πελοπόννησο. Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει αμέσως μετά την επιλογή των ατόμων και θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υπογραφή συμβολαίου του επιλεχθέντος με αντίστοιχη γερμανική εταιρεία πριν τη μετακίνησή του στη Γερμανία και για χρονική διάρκεια 2-3 ετών.

Το πρώτο διάστημα της παραμονής στη Γερμανία οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης στο Κέρπεν (Κολωνία, Β. Ρηνανία-Βεστφαλία) και στη συνέχεια θα τους δοθεί ένα χρηματικό ποσό ως βοήθημα για την πρώτη τους εγκατάσταση.

Ιστοσελίδα προγράμματος: www.youth-con.eu