Απορρίφθηκε η πρόταση μείωσης των τελών φωτισμού/καθαριότητας

Το δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης κλήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου να αποφασίσει για τα δημοτικά τέλη φωτισμού – καθαριότητας έτους 2021. Η παράταξη “Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης”, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Βαλιώτη, κατέθεσε πρόταση στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για μειώσεις 10% και 15%.

Η ανωτέρω πρόταση δεν ψηφίστηκε από τη δημοτική αρχή και τις υπόλοιπες παρατάξεις με τον κ. Βαλιώτη να σχολιάζει τα εξής:

“Ουσιαστικά αρνήθηκαν την λήψη ενός ευεργετικού και ανακουφιστικού μέτρου για τους πολίτες του δήμου μας, που πλήττονται οικονομικά και όχι μόνο σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

Είναι σαφές ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι για την κοινωνία και την τοπική οικονομία από τους δυσκολότερους των τελευταίων δεκαετιών. Υπέρτατο μέλημα του δήμου μας θα πρέπει να είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και παράλληλα η καταβολή κάθε προσπάθειας, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο, για βοήθεια και ελαφρύνσεις προς τους δημότες από «βάρη» που δεν μπορούν να σηκώσουν πλέον!

Τα μέλη της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία – από την αρχή της πρωτόγνωρης πανδημίας, έχουν καταθέσει και θα συνεχίσουν να προτείνουν στοχευμένες – ρεαλιστικές προτάσεις για την άμεση στήριξη στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες εστίασης και τουρισμού που πλήττονται ανεπανόρθωτα .

Άλλωστε, σαν δημοτική αρχή 2014-2019, παρά την οικονομική δυσπραγία αφουγκραζόμενοι τις συνθήκες, όχι μόνο δεν αυξήσαμε, αλλά μειώσαμε τέλη που άμεσα αφορούν τους συνδημότες μας!

Σ’ αυτήν τη συγκυρία για τη χώρα μας, ο δήμος Σπάρτης επιβάλλεται να έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της ανθρώπινης ζωής και της τοπικής οικονομίας και οφείλει να επιδείξει ανάλογη ευαισθησία και να ελαφρύνει οικονομικά τους δημότες με τη μείωση των δημοτικών τελών”.