Απορρίφθηκε το αίτημα των 41 για μείωση του ΕΦΚ

petrelaio

petrelaio

Απέρριψε τελικώς η κυβέρνηση το αίτημα που κατέθεσαν χθες προς τον υπουργό Οικονομικών 41 βουλευτές της ΝΔ -μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου- για μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα από την υπερφορολόγηση στο πετρέλαιο δεν έχουν αυξηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή που επικαλείται η εφημερίδα “Τα Νέα”, “δεν υπάρχουν περιθώρια για να ανοίξει νέο μέτωπο με την τρόικα”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών ήδη ζητούν μέτρα 280 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ζημιάς από τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.

Επιπλέον, από το οικονομικό επιτελείο έγινε η “σύσταση” να επιδειχθεί “μεγαλύτερη υπευθυνότητα”, ειδικά από στελέχη της κυβέρνησης. Η αναφορά παραπέμπει στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος άφησε έμμεσες αιχμές κατά του κ. Στουρνάρα στη συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”, δηλώνοντας ότι πρέπει να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης και προσθέτοντας με νόημα ότι “δυστυχώς δεν πείσαμε γι’ αυτό το θέμα τους εταίρους μας”.