“Μοναδική ευκαιρία ο νόμος για τις 100 δόσεις”

Apostolakos Dimitris

Apostolakos Dimitris

Μοναδική ευκαιρία χαρακτήρισε ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημήτρης Αποστολάκος τη ρύθμιση για τις εκατό δόσεις, καλώντας τους δημότες να κάνουν χρήση της για να τακτοποιήσουν τα χρέη τους.

Όπως εξήγησε στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, όπου εκτελούσε χρέη δημάρχου αναπληρώνοντας τον απόντα Β. Βαλιώτη, ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως ο νόμος 4321/15, ο οποίος αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, συμπεριέλαβε και εκείνες προς την τοπική αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών). Στη ρύθμιση θα υπάγεται επίσης το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26 Μαΐου 2015. Επιπλέον μπορούν να ενταχθούν σε αυτήν και όσοι είχαν υποβάλει ανάλογο αίτημα και για τον προηγούμενο νόμο.

Οι αιτήσεις των πολιτών θα αρχίσουν να υποβάλλονται στην αρμόδια υπηρεσία εντός ολίγων ημερών, αφού προς το παρόν γίνεται η μηχανογραφική προετοιμασία. Για το θέμα θα υπάρξει σύντομα νεότερη ενημέρωση.

Εξάλλου, κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος της χθεσινής συνεδρίασης, που αφορούσε στην «Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού δ΄ τριμήνου έτους 2014», ο κ. Αποστολάκος ενημέρωσε το Σώμα πως δεδομένων των συνθηκών ο δήμος Σπάρτης πήγε πολύ καλά ως προς τα έσοδα. Κατά τη δική του τοποθέτηση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Αργειτάκος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως με τη νέα ρύθμιση οφειλών θα υπάρξει και νέα άνοδος των δημοτικών εσόδων.