Αποστολή του Δήμου Ευρώτα στο Χαλντενσλέμπεν της Γερμανίας

Την Παρασκευή, κατόπιν πρόσκλησης της δημάρχου Ρεγκίνας Μπλένκλε, αφίχθη στο δήμο Χαλντενσελέμπεν της Γερμανίας αποστολή του δήμου Ευρώτα, προκειμένου να συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό της παλαιάς πόλης και να συζητήσει την εμβάθυνση της διαδημοτικής συνεργασίας. Η αποστολή του ελληνικού δήμου αποτελείται από τον δήμαρχο Ιωάννη Γρυπιώτη, τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκεών Δημήτρη Νικολούδη, τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Κροκεών Μαρίνο Καριοφύλλη και τους νέους που απαρτίζουν τη Φιλαρμονική Κροκεών, η οποία θα συμμετάσχει στην παρέλαση της ιστορικής επετείου.

Την ελληνική αντιπροσωπεία καλωσόρισε η δήμαρχος και ο τέως έπαρχος Ιοάχιμ Βίντγεν, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και την πεποίθηση ότι οι αγαστές σχέσεις μεταξύ των δήμων Ευρώτα και Χαλντενσλέμπεν θα αποτελέσουν το εφαλτήριο μιας εποικοδομητικής συνεργασίας. Το ίδιο απόγευμα η αποστολή ξεναγήθηκε στο χώρο των εορτασμών της παλαιάς πόλης, ενώ το σαββατιάτικο πρόγραμμα περιελάμβανε περιήγηση στο κτίριο του σχολείου Marie-Gerike και συνάντηση με εκπροσώπους του δήμου, του κοινοβουλίου του κρατιδίου και άλλων πολιτικών φορέων. Η αποστολή επισκέφθηκε επίσης τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό του Χαντενσλέμπεν. Την Κυριακή με πρωτοβουλία του δημάρχου Ευρώτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη δυνατότητα εκπαίδευσης ελλήνων νέων στην περιοχή του Χαλντενσλέμπεν και χρηματοδότησης αναπτυξιακών προγραμμάτων.

«Η πρόσκληση του δημάρχου Ευρώτα και η ευγενική καλοσύνη της δημάρχου Χαλντενσλέμπεν να μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούμε την περιοχή τους και να αναδείξουμε τη δουλειά και το μεράκι της φιλαρμονικής μάς τιμά ιδιαιτέρως και μας γεμίζει χαρά. Κυρίως στα παιδιά δίνει τη δυνατότητα να αποκομίσουν πλούσιες εμπειρίες και να θέσουν τα θεμέλια μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας με απώτερο στόχο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο τον κ. Γρυπιώτη όσο και την κ. Μπλένκλε», ανέφερε σχετικά ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κροκεών κ. Καριοφύλλης.