Αποστόλου: “Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις”

agrotissa

agrotissa

Απολύτως καθησυχαστικός εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου σε σχέση με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί περί διακινδύνευσης των αγροτικών ενισχύσεων και την επιχείρηση τρομοκράτησης των παραγωγών.

Σε δήλωσή του λοιπόν ξεκαθαρίζει πως το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είτε για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εξάλλου, σημειώνει ο υπουργός, οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Η συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της ΕΕ και έτσι θα συνεχίσει να είναι”, εκτιμά, και συνεχίζει λέγοντας πως “οι έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών, που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο «όχι», ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο”.