Αποτελέσματα εκλογών του Συλλόγου Επιστημόνων Ελαφονήσου

Elafonisos

Elafonisos

Από την εκλογική διαδικασία της 16ης Φεβρουαρίου και τις συνεδριάσεις για τη συγκρότηση σε σώμα των εκλεγμένων συμβουλίων και επιτροπών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα για το νεοσύστατο επιστημονικό σωματείο της Ελαφονήσου.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εξελέγη ο κ. Σταύρος Δεληγιάννης του Λάζαρου, επιστημονικός συνεργάτης του δήμου Ελαφονήσου, φυσικός, MSc in Microelectronic Design, υποψ. διδάκτορας οπτικών επικοινωνιών και πληροφορικής και αντιπρόεδρος ο κ. Χαράλαμπος Λιαρος του Κυριάκου, μαθηματικός του τμήματος μαθηματικών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη στατιστική και επιχειρησιακή έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμβουλος επιστημονικών συνεδρίων και επιμορφώσεων εξελέγη η κ. Μαρία Αρώνη του Γεωργίου, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Πειραιά, τμήμα Λογιστικής – ΠΣΕ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αντιδήμαρχος δήμου Ελαφονήσου.

Γραμματέας, η κ. Μαρία Κουλεντιανου του Χαράλαμπου, πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, μεταπτυχιακό δίπλωμα “Διοίκησης Υγείας” του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απόφοιτη νοσηλευτικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιστημονικός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ο κ. Παναγιώτης Μελάς του Χριστόφορου, φοιτητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού του Ασπρόπυργου στη Σχολή Πλοιάρχων. Ταμίας η κ. Κυριακή Λαλούση του Παναγιώτου, φοιτήτρια αγγλικής φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος εξελέγη ο κ. Γρηγόριος Κοντάκος του Χαράλαμπου, φοιτητής Bachelor of Engineering (BEng) μηχανολόγων μηχανικών (τελειόφοιτος), Anglia Ruskin University, και αναπληρωματικό μέλος η κ. Ευφροσύνη (Σύνη) Μεντη–Δελληγιαννίδου του Σπυρίδωνος, καθηγήτρια – νομικός, πτυχιούχος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό στις σπουδές στην εκπαίδευση ΜΕd του ΕΑΠ, διπλωματούχος διετούς μετεκπαίδευσης στη γενική αγωγή του ΜΔΔΕ, πτυχιούχος της ΣΕΛΔΕ Αθηνών.

Σημείωση: Η Ευφροσύνη Μεντη-Δεληγιαννίδου έλαβε τις περισσότερες ψήφους στα τακτικά μέλη του ΔΣ. Μετά την εκλογή του προέδρου του ΔΣ –δεύτερου κατά σειράν σε ψήφους τακτικών μελών του ΔΣ- υπέβαλε την παραίτησή της, λόγω του στενού βαθμού συγγενείας μαζί του. Από τα έκτακτα μέλη ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των εκλογέων η Κυριακή Λαλούση του Παναγιώτου και ο Παναγιώτης Μελάς του Χριστόφορου.

Στο εποπτικό συμβούλιο εξελέγησαν, πρόεδρος ο κ. Κωνσταντίνος Μεντης του Σπυρίδωνος, συγγραφέας, πανεπιστημιακός, ιστορικός και πολιτισμικός ερευνητής – διδάκτωρ οικονομικών, κοινωνιολογίας και πολιτισμού Πανεπιστημίων Παρισίων INALCO και Σορβόννης κ.ά. Αντιπρόεδρος,η κ. Μαρία Αρώνη του Ιωάννου, φιλόλογος -ιστορικός τέχνης- Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MA in Art History, Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London, PhD Candidate in Art History, Visual and Material Culture Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London. Γραμματέας, η κ. Κατερίνα Χατζηκουμπάρογλου του Γεωργίου, φιλόλογος, υπεύθυνη εκπαίδευσης στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δ. Ελαφονήσου, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό στην ιστορία της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπληρωτής γραμματέας η κ. Μαρία Αρώνη του Ιωάννου, φιλόλογος -ιστορικός τέχνης- Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MA in Art History, Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London, PhD Candidate in Art History, Visual and Material Culture Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London.

Σημείωση: Τα συμβούλια ψηφίστηκαν από τα τακτικά, τα έκτακτα και τα ομότιμα μέλη του επιστημονικού σωματείου.

Στην επιτροπή διάδοσης της παράδοσης, της λαογραφίας και του πολιτισμού της Ελαφονήσου εκλέχθηκαν, πρόεδρος η κ. Μαριάννα Φωτιάδου του Θεοδώρου, πτυχιούχος τουρκικής φιλολογίας και πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, μεταπτυχιακά στη λαογραφία και στην κοινωνική ανθρωπολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, χοροδιδάσκαλος. Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Λιαρος του Ιωάννου, χοροδιδάσκαλος, εκδότης λαογραφικού περιοδικού, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού. Γραμματέας ο κ. Ιωάννης Λιαρος του Θεοδώρου, οικονομικός μάνατζερ με πανεπιστημιακές σπουδές στα οικονομικά. Αναπληρωτής γραμματέας ο κ. Γεώργιος Λιαρος του Ιωάννου, χοροδιδάσκαλος, εκδότης λαογραφικού περιοδικού, καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού.

Στην επιτροπή γυναικών Ελαφονήσου εξελέγησαν, πρόεδρος η κ. Καλλιόπη Κωνσταντινάκου του Παναγιώτη, πτυχιούχος ΑΤΕΙ Ηπείρου, Σχολή ΣΕΥΠ, τμήμα βρεφονηπιαγωγών, πρόεδρος του Συλλόγου Ελαφονησιωτών “Ο Φιλόπατρις”. Αντιπρόεδρος η κ. Γρηγορία Σκαλκόγιαννη του Παρασκευά, πτυχιούχος ΕΠΑΣ, τμήματος φυσικοθεραπείας. Γραμματέας η κ. Κατερίνα Χατζηκουμπάρογλου του Γεωργίου, φιλόλογος, υπεύθυνη εκπαίδευσης στο ΚΔΒΜ Δ. Ελαφονήσου, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταπτυχιακό στην ιστορία της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναπληρωτής γραμματέας η κ. Γρηγορία Σκαλκόγιαννη του Παρασκευά, πτυχιούχος ΕΠΑΣ, τμήματος φυσικοθεραπείας.

Σημείωση: Οι επιτροπές ψηφίστηκαν από τα τακτικά, τα έκτακτα, τα ομότιμα και από τα αρωγά και φιλικά μέλη του επιστημονικού σωματείου. Όλα τα μέλη των επιτροπών έτυχαν της υψηλής εμπιστοσύνης (3/5-4/5) του εκλογικού σώματος. Ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των εκλογέων ο Λιαρος Ιωάννης του Θεοδώρου και η Σκαλκόγιαννη Γρηγορία του Παρασκευά.

Υπεύθυνοι επιστημονικών τομέων

Ο σύλλογος, για την πραγμάτωση των στόχων του, αξιοποιώντας την επιστημονική γνώση, την εμπειρία, την κατάρτιση και την ειδίκευση των μελών του, θα κατανείμει τομείς επιστημονικής ευθύνης στα μέλη του ως εξής:

1. Επιστημονικός υπεύθυνος νεολαίας, νέων τεχνολογιών και θέσεων εργασίας

2. εκπαίδευσης

3. οικονομικών

4. φυσικού περιβάλλοντος και οικισμών

5. υγείας

6. πολιτιστικού περιβάλλοντος και πολιτισμού

7. πολιτισμικού και φυσιολατρικού τουρισμού.

Με απόφαση της ΓΣ ή του ΔΣ οι τομείς επιστημονικής ευθύνης μπορούν να αυξηθούν (λογοτεχνία, θετικές επιστήμες, λαογραφία, τεχνικών υποδομών κ.ά.) και να ανατεθούν και σε εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του συλλόγου που δεν αποτελούν μέλη του ΔΣ.

Σημείωση: Η ανάθεση των τομέων επιστημονικής ευθύνης θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο -ή στα επόμενα- διοικητικά συμβούλια.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συλλόγου http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr, τη σελίδα στο facebook sepistimonwnelafonisou@facebook.com και στο e-mail Sepistimonwnelafonisou@gmail.com.

Ο Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου ευχαριστεί θερμά όλους τους φοιτητές και τους επιστήμονες της Ελαφονήσου, όλους τους ελαφονησιώτες, όλους τους επιστήμονες που εργάζονται στην Ελαφόνησο, τους φοιτητές και τους επιστήμονες άλλων περιοχών, καθώς και τους επισκέπτες και τους φίλους της Ελαφονήσου και των ελαφονησιωτών που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια και τους στόχους του νεοσύστατου σωματείου.