Αποψιλωμένες από προσωπικό και οχήματα οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού

pyrosvestiki

pyrosvestiki

Αποδυνάμωση των υπηρεσιών του νομού Λακωνίας και των Κυθήρων από οχήματα και προσωπικό, λόγω συχνών μετακινήσεών τους προς αντιμετώπιση πυρκαγιών σε άλλους νομούς, καταγγέλλει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας.

“Αυτό έχει ως αποτέλεσμα”, υποστηρίζει η Ένωση, “να μην μπορεί να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αντιμετώπισης πυρκαγιών του νομού μας”. Σε συνάρτηση δε με την ακινησία ορισμένων υδροφόρων, εξαιτίας έλλειψης ελαστικών αλλά και λόγω φθορών από την παλαιότητα και τη μεγάλη μετακίνηση, ο εν λόγω σχεδιασμός καθίσταται μη υλοποιήσιμος σχεδόν κατά το ήμισυ, όπως αναφέρεται.

Οι υπογράφοντες τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης κ.κ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος και Δημήτριος Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος και γενικός γραμματέας αντίστοιχα, αναφέρουν και συγκεκριμένο περιστατικό προς επίρρωση της καταγγελίας. “Στις 26/6 από την ΠΥ Σπάρτης ζητήθηκαν και μετέβησαν δύο υδροφόρα οχήματα στην ΠΥ Κορίνθου για ενίσχυση. Επισημαίνουμε ότι την ίδια ημέρα υπήρχε ανοιχτή πυρκαγιά στην περιοχή μας, δύο υδροφόρα οχήματα σε ακινησία λόγω ελαστικών και δύο επίσης υδροφόρα οχήματα σε ακινησία λόγω βλάβης, καθότι είναι παλιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν στην διασπορά της ΠΥ Σπάρτης με Πάρνωνα, Ταΰγετο και τεράστια αγροτική έκταση καθώς και τον αστικό ιστό του δήμου Σπάρτης μόνο δύο οχήματα, το ένα 1000 λίτρων unimog και ένα 500 λίτρων αγροτικό.

Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του νομού και μάλιστα σε ορισμένες προστίθεται και η έντονη έλλειψη προσωπικού, πχ ΠΚ Κυθήρων”, σημειώνουν.