Απρόσκοπτη η πρόσβαση των ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά

exagoges

exagoges

Ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλος συναντήθηκε την Παρασκευή 1/8 με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κ. Α. Μασλώφ, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προσωρινής απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα. Αντίστοιχες επαφές με ρώσους αξιωματούχους είχε και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Μ. Κουμανάκου.

Κατά τη διάρκεια των επαφών αυτών, ελήφθησαν διαβεβαιώσεις από τη ρωσική πλευρά ότι δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.

Εξάλλου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με πρόσφατες καθησυχαστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Sergei Dankvert, υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία με την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία και εκτιμάται πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

“Παρά τη διαφαινόμενη θετική για τις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών προς τη Ρωσία εξέλιξη, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη ρωσική πλευρά για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν όσον αφορά τις μεταφορές, αλλά και για παραμέτρους που άπτονται των απαιτούμενων φυτοϋγειονομικών ελέγχων”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.