Στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιατρική Απόβαση – 2017”, φοιτητές από όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας εκπαιδεύονται και συνδράμουν στο δύσκολο έργο του κέντρου υγείας Αρεόπολης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το χρονικό διάστημα από 20 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των ιατρών των μονάδων υγείας (νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί επίσης στην εκπαίδευση των φοιτητών και μελλοντικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά των τουριστικών περιοχών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό στη νότια Πελοπόννησο που εκπαιδεύει φοιτητές.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΕΦΙΕ για την επιλογή του Κέντρου μας ως ένα από τα ΚΥ της χώρας μας που θα δεχθούν φοιτητές ιατρικής.

Ο διευθυντής του ΚΥ Αρεόπολης

δρ Ανάργυρος Δ. Μαριόλης