Πρώην αστυνομικός από το Οίτυλο ο συνεργός του Ξηρού

Patouxeas - Xiros

Patouxeas - Xiros

Ένας έλληνας 54 ετών ονόματι Χρήστος Πατουχέας, ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ΕΛΑΣ και τα ΕΚΑΜ πριν αποταχθεί, καθώς και ένας 37χρονος αλβανός, συνελήφθησαν χθες Τρίτη από την αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο 54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛΑΣ για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο. Ο αλλοδαπός φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου και καταζητείτο από την αντιτρομοκρατική.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, όπου είχαν καταφύγει μετά τη σύλληψη του Ξηρού, ενώ όπως έγινε γνωστό ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών αρχών σε τρεις κατοικίες (μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα). Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της αντιτρομοκρατικής ένας έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών, με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

πηγή: ethnos.gr