Από βδομάδα ο διαγωνισμός για το ΧΑΔΑ Αφυσσού

ypografi symvasis

Υπεγράφη σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η σύμβαση του έργου αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.

«Σήμερα κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αποτροπή των προστίμων που έχουν επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα οποία αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ εφάπαξ, ενώ τηρείται λογαριασμός σε ημερήσια βάση», σημείωσε ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «φτάσαμε στο τέλος της υπογραφής της σύμβασης αυτής, η οποία ταλαιπωρήθηκε 1,5 με 2 χρόνια στο ΕΠΠΕΡΑΑ και πολλούς μήνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο».

Ο περιφερειάρχης αφενός επεσήμανε τις τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάζει ένα τέτοιο έργο -αφού η ανάδοχος εταιρεία πρέπει να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα-, αφετέρου εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στους υπολειπόμενους ΧΑΔΑ, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται αυτοί του Πλατώματος και του Αφυσσού, ενημερώνοντας ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός και διαβεβαίωσε την ανάδοχο εταιρεία για την υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας ώστε το έργο να εκτελεστεί απροβλημάτιστα.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας εξέφρασε από την πλευρά του την πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί έγκαιρα και με το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας.