Από τον Πειραιά στα Κύθηρα με kayak

Kayak (1)

Kayak (1)

Το «Kythera Kayak Team» και δύο από τα ιδρυτικά του μέλη, ο Δημήτρης Σταθάκης και ο Παύλος Μαριάτος, αποφάσισαν ένα ταξίδι αντοχής από τον Πειραιά με κατάληξη τα Κύθηρα. 170 ναυτικά μίλια μέσα σ’ ένα διθέσιο kayak με την επωνυμία «Keito», σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, αλλά και με έναν σκοπό: να προβάλουν το έργο του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν την προστασία και τη φροντίδα παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη και κίνδυνο. Κάτι το οποίο προσφέρει απλόχερα ο σύλλογος «Πρωτοβουλία για το παιδί» μέσα από δύο δομές, μία ανοιχτής περίθαλψης (Σπίτι της Βέροιας – Ημερήσια Φροντίδα) και μία κλειστής φιλοξενίας (Σπίτι της Βεργίνας).

«Η πρωτοβουλία για το ταξίδι ήταν λόγω της αγάπης που έχουμε για τη θάλασσα και το kayak, αλλά και με την ελπίδα να βγει κάτι καλό για τα παιδιά που έχουν ανάγκη», τόνισε στο monemvasianews.gr ο Δημήτρης Σταθάκης, ενώ ο Παύλος Μαριάτος συμπληρώνει: «Το είδαμε σαν πρόσκληση και δοκιμασία ταυτόχρονα. Η πρωτοβουλία εν μέρει ενισχύθηκε από τη διαδρομή “Πειραιάς – Κρήτη” που έκανε πέρυσι με kayak μια ανάλογη ομάδα με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου “Πίστη”. Ελπίζουμε και εμείς να προκύψει κάτι καλό για το σύλλογο “Πρωτοβουλία για το παιδί”».

Από τον Πειραιά σε Σαλαμίνα, Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Λεωνίδιο, Κυπαρίσσι, Γέρακα, Μονεμβασία, Βελανίδια, Ελαφόνησο, Κύθηρα. Σε κάθε σταθμό η ζεστή υποδοχή του κόσμου αναπτέρωνε το ηθικό των κωπηλατών και υπενθύμιζε ταυτόχρονα ότι «όλοι μαζί μπορούμε», ότι η αγάπη για τα παιδιά πρέπει να δίνεται απλόχερα, χωρίς όρια και περιορισμούς.

πηγή: monemvasianews.gr