Αραχωβίτης: “Αμεσα δίκαιη νομοθετική ρύθμιση του ιδιοκτησιακού στην περιοχή Αφανιά – Κρεβατά Σκάλας”

Την ανάγκη δίκαιης και οριστικής επίλυσης στο ιδιοκτησιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην περιοχή “Αφανιά – Κρεβατά” της Σκάλας υπογραμμίζει με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης προς τον υπουργό Οικονομικών.

“Πρόκειται για αίτημα”, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, “που ασφαλώς βρίσκει ομόφωνα σύμφωνη την τοπική κοινωνία, τη δημοτική διοίκηση και όλους τους θεσμικούς φορείς”. Όπως εξηγεί, “μολονότι τα ακίνητα αυτά εμφανίζονται στο όνομα του κάθε ιδιοκτήτη στο εθνικό κτηματολόγιο, το ελληνικό δημόσιο άσκησε κατά των κατοίκων αγωγές, με τις οποίες διεκδικεί τα συγκεκριμένα ακίνητα, υποστηρίζοντας ότι του ανήκουν και ότι έχουν καταπατηθεί! Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για περίπτωση αυθαίρετης καταπάτησης δημόσιας γης, αλλά για ακίνητα που είτε ανέκαθεν ανήκαν σε ιδιώτες είτε για ακίνητα που παραχωρήθηκαν μέσω μιας διαδικασίας που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εδώ και 60 χρόνια”. Βάσει των όσων αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης, τα οικόπεδα μάλιστα βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως και τα περισσότερα εξ αυτών έχουν οικοδομηθεί και αποτελούν τις κύριες κατοικίες μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Σκάλας.

“Με την κτηματογράφηση αναδείχθηκαν οι παθογένειες και οι εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους. Το ελληνικό δημόσιο οφείλει να αναστείλει τις αγωγές που έχει ασκήσει στους ιδιοκτήτες και να δώσει μια δίκαιη λύση μέσω νομοθετικής ρύθμισης, φροντίζοντας παράλληλα να μην υπάρξει κατάχρηση και επέκταση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης σε αυθαίρετες καταπατήσεις. Εμείς θα πιέσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε προς αυτήν την κατεύθυνση” επισημαίνει τέλος ο βουλευτής.