Αραχωβίτης: “Αναγκαία η επίσπευση του νέου μουσείου Σπάρτης”

Την ανασκαφή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας στο τμήμα Σπάρτη – Πλατάνα – Σκούρα επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης.

“Πολλές φορές, τυχαία γεγονότα ή εκτέλεση έργων δίνουν την ευκαιρία να έρθουν στο φως σημαντικές θέσεις και αρχαιότητες του ιστορικού μας παρελθόντος. Χρέος της Πολιτείας, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να ενισχύει και να αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της αρχαιολογικής έρευνας, αλλά κυρίως να προστατεύει με κάθε τρόπο τις αρχαιότητες και τα ευρήματα που αποτελούν κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θέλω να ευχαριστήσω το επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό της ανασκαφής για την εξαιρετική ξενάγηση” σημείωσε ο βουλευτής.

Από την πλευρά του δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια ως προς την ενίσχυση του σημαντικού ρόλου που επιτελεί η αρχαιολογική έρευνα για την επιστήμη και τον πολιτισμό του τόπου μας. “Η Σπάρτη και ολόκληρη η Λακωνία έχουν πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Αυτή η ιστορία μας μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο υλικό για σκέψη και αφετηρία για νέα δημιουργήματα από τις σύγχρονες γενιές. Αυτό το γεγονός κάνει επιτακτική την ανάγκη για επίσπευση της ολοκλήρωσης του νέου αρχαιολογικού μουσείου” κατέληξε σε δήλωσή του ο κ. Αραχωβίτης.