Αραχωβίτης: “Ανεκτίμητη η αξία της δημόσιας περίθαλψης. Nα μη μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα”

Επίσκεψη στις δομές υγείας της νότιας Λακωνίας πραγματοποίησε χθες Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης συνοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο λάκωνας βουλευτής επισκέφτηκε το κέντρο υγείας Νεάπολης και το αγροτικό ιατρείο Ελαφονήσου, όπου είχε συναντήσεις με γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους. Επιπλέον συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΚΥ Νεάπολης Ι. Μιχαλέτο, τη δήμαρχο Ελαφονήσου Ε. Λιάρου, και τον αντιδήμαρχο Ελαφονήσου Α. Αρώνη.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, τα πραγματικά προβλήματα του συστήματος υγείας, οι ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ τονίστηκε η ανάγκη συνταγογράφησης των τεστ.

Εξάλλου επισημάνθηκε πως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στηρίζεται περισσότερο από πρωτοβουλίες της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά οργανωμένα από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

“Η συγκυρία της πανδημίας ανέδειξε την ανεκτίμητη αξία της δημόσιας περίθαλψης και την ανάγκη να δρομολογηθεί μια γενναία επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές στο ΕΣΥ με ταυτόχρονη μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση του προσωπικού του και να μη μείνουμε μόνο στο χειροκρότημα” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και ευχαρίστησε θερμά τους “ήρωες εργαζόμενους” για την αυταπάρνηση και την συνέπεια τους.