Αραχωβίτης: “Βαδίζουμε προς το τέταρτο εξάμηνο και οι φοιτητές δεν έχουν μπει ακόμη σε εργαστήριο”

meteggrafes foititon

Συζητήθηκε χθες Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου η ερώτηση που είχε καταθέσει πριν από τα Χριστούγεννα ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με τη δυνατότητα των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλο τόπο από τον τόπο κατοικίας τους, να επιστρέψουν στις πόλεις σπουδών τους. “Δεν νοείται να βαδίζουμε προς το τέταρτο εξάμηνο και οι φοιτητές τεχνικών, γεωπονικών ακόμη και καλλιτεχνικών σχολών να μην έχουν μπει ακόμη σε εργαστήριο. Να ανοίγουν δημοτικά, γυμνάσια, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να μην ανοίγουν τα εργαστήρια -όχι τα αμφιθέατρα- των πανεπιστημίων, έτσι ώστε οι φοιτητές να έρθουν σε μία άμεση επαφή με το αντικείμενο. Πώς θα πάρουν πτυχίο χωρίς να έχουν μπει μέσα σε εργαστηριακή αίθουσα;”, ρωτά ο βουλευτής Λακωνίας.

“Γιατί επιμένετε να μην έρθουν οι φοιτητές στις πόλεις των σπουδών τους και μέσα σε αυτές τις συνθήκες εισάγετε νομοσχέδιο στην Ολομέλεια το οποίο έχει φέρει όλη την κοινωνία απέναντί σας; Μήπως δεν θέλετε οι φοιτητές να είναι στις πόλεις όπου φοιτούν για να μην μπορούν να αντιδράσουν σε ένα νόμο που δεν βρίσκει κανέναν, μα κανέναν, υποστηρικτή; Μήπως πραγματικά ο στόχος είναι να μην υπάρξει αντίδραση σ’ αυτό το νομοσχέδιο;” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αραχωβίτης.

Ο υφυπουργός Παιδείας και αρμόδιος για θέματα εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος απάντησε πως ο αριθμός των φοιτητών που είναι σε κλινικές και πρακτικές ασκήσεις και εξετάσεις, και οτιδήποτε χρειάζεται δια ζώσης παρουσία, υπερβαίνει τις 150.000 και υπό συνθήκες πανδημίας δεν μπορούν 150.000 φοιτητές να μετακινούνται από τη μία πόλη στην άλλη.

Δείτε τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης: