Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το φράγμα της Κελεφίνας και το πώς θα προχωρήσει η υλοποίησή του στο άμεσο μέλλον. Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί οι μελέτες και το έργο βρίσκεται πλέον στο στάδιο ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ως γνωστόν, πρόκειται για την κατασκευή χωμάτινου φράγματος ύψους 51μ επί του ποταμού Κελεφίνας και σκοπός είναι η δημιουργία ταμιευτήρα αποθήκευσης ύδατος, ο οποίος θα χρησιμεύσει για την άρδευση 28.000 στρεμμάτων περίπου που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ανεπάρκειας νερού.

Αναφορά έγινε επίσης στις ζημιές από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αραχωβίτης είπε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις από τους γεωπόνους και αναμένονται οι τελικές εκτιμήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα η εξατομίκευση των ζημιών και η έκδοση των πορισμάτων.