Αραχωβίτης για δήμο Σπάρτης: “Από covid-free σε σκληρό lockdown μερικά τεστ δρόμος”

Araxovitis Stavros 1

Επιβολή αυστηρού τοπικού λοκντάουν έφερε η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον δήμο Σπάρτης. Σε δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης επισημαίνει ως αιτίες της ραγδαίας αυτής αύξησης, αφενός τον εφησυχασμό από την μη εμφάνιση κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα, “που οφείλεται εν πολλοίς στην κυβερνητική επιλογή για μειωμένη διενέργεια τεστ”, και αφετέρου στη μη “τυχαιοποιημένη δειγματοληψία” σε συνδυασμό με τη μη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ.

“Όλα τα παραπάνω οδήγησαν σε υποεκτίμηση της κατάστασης και στη μη αποτύπωση της πραγματικότητας. Αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να ιχνηλατηθούν οι επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μετέπειτα να πραγματοποιηθεί ανίχνευση στο γενικό πληθυσμό με τυχαιοποιημένη δειγματοληψία ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα της «διασποράς του προβλήματος»”, ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Αραχωβίτης είπε πως οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας και τους συμπολίτες μας. Ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς και καλό κουράγιο στους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που όπως τόνισε “μάχονται με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, καθώς οι εθνικοί πόροι είναι, σύμφωνα με τη λογική της κυβέρνησης, κρισιμότερο να διατίθενται στην πρόσληψη ειδικών φρουρών για την αστυνόμευση των ΑΕΙ, παρά στην πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού”.