Αραχωβίτης για το φυσικό αέριο στη Λακωνία: “Το υπουργείο επιλέγει την τακτική του λαγού”

Στην ακόλουθη δήλωση προχώρησε ο βουλευτή Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης σχετικά με το σάλο που προκλήθηκε με την εξαίρεση του νομού Λακωνίας από το πρόγραμμα επέκτασης των δικτύων φυσικού αερίου για την περίοδο 2020 – 2023 και τη διαβεβαίωση του διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου κ. Μάριο Τσάκα ότι εκ παραδρομής δεν έγινε αναφορά στην Σπάρτη στο σχετικό χθεσινό δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Η διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) αναγκάστηκε ν’ αναδιπλωθεί και να γνωστοποιήσει ότι “εκ παραδρομής δεν περιελήφθη η Σπάρτη στον κατάλογο με τις πόλεις όπου θα αναπτυχθούν δίκτυα διανομής”.

Φαίνεται πως το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να ακολουθήσει την τακτική του “λαγού” “απελευθερώνοντάς τον”, προκειμένου να δει αντιδράσεις από την πλευρά της τοπικής κοινωνίας και των θεσμικών φορέων της Σπάρτης σε μια απόφαση εξαίρεσης της πόλης από τη διανομή φυσικού αερίου. Μόνο που δεν υπολόγισε ότι οι τακτικές αυτές τις περισσότερες φορές, ξαναφέρνουν το “λαγό” πίσω στο κλουβί του…”.