Αραχωβίτης: “Άριστη συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”

Σε απάντηση στην υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, μετά τις δηλώσεις της υπουργού σχετικά με το ζήτημα της συνεργασίας του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για την συντήρηση του υφιστάμενου μουσείου της Σπάρτης. Η κ. Μενδώνη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα είπε πως πριν από ένα χρόνο περίπου είχε ζητηθεί μία συνεργασία από το Ίδρυμα που έδινε τα χρήματα για να αποκατασταθεί το Μουσείο Σπάρτης. Υποστηρίζει ωστόσο πως για διάφορους λόγους αυτό δεν είχε γίνει αποδεκτό από την προηγούμενη κυβέρνηση. Όπως δήλωσε “Εμείς αποδεχτήκαμε τη χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου. Έχουμε ήδη κάνει την αναγκαία προετοιμασία και μέσα στον Σεπτέμβριο θα γίνει και η απαραίτητη συνεργασία με το δήμο Σπάρτης και με τον δήμαρχος, τον κ. Πέτρο Δούκα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα του κτηρίου του μουσείου αλλά και του πολύ ενδιαφέροντος πάρκου, κήπου, ο οποίος υπάρχει σε άμεση επαφή με το μουσείο”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως “οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Το μουσείο της Σπάρτης είναι κηρυγμένο νεότερο μνημείο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο του. Οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, κεντρικές και περιφερειακές, δεν θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν μείζονες παρεμβάσεις αλλά μόνο οι απολύτως αναγκαίες από τις ίδιες και όχι από τρίτους.

Επίσης, σε καμία περίπτωση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αρνήθηκε τη συνεργασία ή τη χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» όπως, εσφαλμένα θεωρώ, αποδόθηκαν στη συνέντευξη, τα λόγια της υπουργού”, για να κλείσει λέγοντας πως “Η συνεργασία της προηγούμενης κυβέρνησης άλλωστε με το Ίδρυμα αποδείχθηκε άριστη, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του Νοσοκομείου Σπάρτης”.