Αραχωβίτης: “Η ειδική αγωγή είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας”

Araxovitis Stavros

Ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφτηκε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) δήμου Ευρώτα στο Περιστέρι.

Ο κ. Αραχωβίτης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τις τάξεις και συνομίλησε με τους μαθητές που συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματά τους εν μέσω πανδημίας.

Συναντήθηκε ακόμη με τον διευθυντή της ΔΔΕ Λακωνίας, κ. Οικονομίδη, τον διευθυντή του ειδικού σχολείου κ. Μανιατάκο και το εκπαιδευτικό προσωπικό κι άκουσε τα προβλήματα αλλά και το όραμά τους για ένα καλύτερο σχολείο.

“Κάθε ένα από αυτά τα παιδιά αξίζει αγάπη και στήριξη, πόσο δε μάλλον αν πρόκειται για παιδιά που δίνουν έναν προσωπικό αγώνα μαζί με τις οικογένειές τους, και όχι μόνο βγαίνουν νικητές, αλλά δίνουν σε όλους μας ένα μεγάλο μάθημα ζωής”, δήλωσε ο βουλευτής και στάθηκε στην ανάγκη για αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και τη διασφάλιση πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους, συνθήκη απαραίτητη για την κοινωνική ένταξη και προώθηση των δεξιοτήτων των παιδιών.

Ο κ. Αραχωβίτης είπε επίσης πως η ειδική αγωγή είναι καθρέπτης του πολιτισμού μας και σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στους εκπαιδευτικούς που δεν βλέπουν την διδασκαλία ως επάγγελμα αλλά ως λειτούργημα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για την καταβολή ενός πρόσθετου μηνιαίου μισθού στο προσωπικό της ειδικής αγωγής. Δεν ζητήθηκε, είναι ωστόσο μια ελάχιστη ανταμοιβή για την προσφορά τους. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα κάνει αποδεκτή την τροπολογία μας -κυρίως όμως ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί επιτέλους στην υποχρέωσή της να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία στις 8 του Γενάρη με σωστές και ασφαλείς συνθήκες!”, συμπλήρωσε ο βουλευτής.