Αραχωβίτης: “Ισχυρός ΟΑΕΔ για ίσες ευκαιρίες αξιοπρεπούς εργασίας και όχι ψηφοθηρικά βολέματα”

Τα γραφεία του ΟΑΕΔ Σπάρτης επισκέφθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σταύρος Αραχωβίτης, όπου συναντήθηκε με την αναπλ. προϊσταμένη Κυριακή Μπίσσια και προσωπικό του Οργανισμού.

Ο βουλευτής άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς και τις προτάσεις βελτίωσης που ανέπτυξαν οι εργαζόμενοι, τόσο σε θεσμικό όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, για το ρόλο του ΟΑΕΔ καθώς και τα προγράμματα που διαχειρίζεται. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα ενός ορθολογικού σχεδιασμού προγραμμάτων που να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανέργων, των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο κ. Αραχωβίτης υποστήριξε ότι “αν εφαρμοστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ, δεν θα συνεχιστούν οι δράσεις του και η συνολική κοινωνική πολιτική που ασκεί” και ότι “μια τέτοια μείωση μπορεί να σημάνει το τέλος των προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης”. “Ιδιαίτερα σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια πολύπλευρη υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση, με την ανεργία να ξαναφουντώνει, είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των εργαζομένων και στήριξης των ανέργων με εμπροσθοβαρή μέτρα και παροχή κινήτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας” τόνισε ο κ. Αραχωβίτης, και συμπλήρωσε πως “χρειαζόμαστε έναν ισχυρό δημόσιο οργανισμό απασχόλησης που να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανάλογα με τις ικανότητές τους και τις ανάγκες τους και όχι ανάλογα με τις γνωριμίες και την πολιτική τους εξάρτηση”.

Ο λάκωνας βουλευτής συνεχάρη το προσωπικό του ΟΑΕΔ Σπάρτης για τις προσπάθειες , όπως είπε, που καταβάλλει καθημερινά για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνία μέσα στις δεδομένες δύσκολες συνθήκες της πανδημίας. Επεσήμανε τέλος πως χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση και όχι περικοπές των πόρων για να μπορεί ο ΟΑΕΔ να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας σε μία περίοδο αύξησης της ανεργίας και των κοινωνικών προβλημάτων.

Η κ. Μπίσσια από την πλευρά της υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη χρήση του διαδικτύου ειδικά τους τελευταίους μήνες της πανδημίας που η εξυπηρέτηση του κόσμου γίνεται κατ’ αποκλειστικότητα διαδικτυακά.