Αραχωβίτης και Παπανάτσιου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας

Με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Λακωνίας συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Τη συζήτηση απασχόλησαν θέματα εξαγωγικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών παραγωγής εσπεριδοειδών που συμμετείχαν έθεσαν και το ζήτημα των πρόσφατων ζημιών από τις θεομηνίες και τον παγετό στη Λακωνία.

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε τη σημασία της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, λέγοντας ότι «αλλάζει ο προσανατολισμός των καταναλωτών στο πώς ορίζουν το ποιοτικό προϊόν και πρέπει να προσαρμοστούμε. Πώς θα προστατεύσουμε το προϊόν μας και πώς αυτό θα το περάσουμε και στον παραγωγό με περισσότερα κίνητρα και λιγότερη λογική αστυνόμευσης. Εδώ σημαντικό ρόλο έχουν να παίξουν οι συνεταιρισμοί και τα συλλογικά σχήματα, όπως είναι το Επιμελητήριο».

Από την πλευρά της, η κ. Παπανάτσιου έκανε λόγο για «ευαισθησία που έχει δείξει το υπουργείο Οικονομικών σε θέματα εξαγωγών» και δήλωσε πρόθυμη να ακούσει τις θέσεις των παρισταμένων.