Αραχωβίτης: “Καμία δέσμευση από το υπουργείο για την ελαιοκομία”

Συζητήθηκε χθες στη βουλή η ερώτηση που είχε καταθέσει στις 29 Μαΐου ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης αροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη και αφορούσε στην αντιμετώπιση της μειωμένης παραγωγής στην ελαιοκομία, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών (καύσωνας Μαΐου) στην ανθοφορία της ελιάς.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης:

Ο βουλευτής της Λακωνίας μετά τη συζήτηση δήλωσε πως το υπουργείο “δίνει αόριστες απαντήσεις, χωρίς καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στους ελαιοπαραγωγούς.

Μολονότι έχει περάσει ένας ολόκληρος μήνας από τον καύσωνα που έπληξε στα μέσα Μαΐου την ελαιοπαραγωγή, ο υπουργός κατέφυγε ξανά σε μια τοποθέτηση που βρίθει μόνο από σωρεία υπεκφυγών και παραπέμπει, γενικώς και αορίστως, σε πορίσματα και εκθέσεις ιδεών για όλα τα φλέγοντα προβλήματα της ελαιοκομίας.

Το ενθαρρυντικό βέβαια είναι ότι ο κ. Βορίδης αποκάλυψε επιτέλους την επιστολή του Επιτρόπου Hogan, που καθοδηγούσε για τους τρόπους στήριξης του ελαιολάδου και της ελιάς, έστω και σχεδόν έναν χρόνο μετά.

Μην έχοντας όμως κατανοήσει πλήρως τη σημασία της, τη χρηστικότητα και τη σπουδαιότητά της, προσπάθησε να την υποβαθμίσει για να αποφύγει τις ευθύνες της κυβέρνησης απέναντι στην ελαιοκομία.

Ένα χρόνο τώρα, με όλες τις συνεχείς τοποθετήσεις και απαντήσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εδραιώνεται η πεποίθηση ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τη σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ να στηρίξει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών”.


Ακολουθήστε τις ειδήσεις του laconialive στο Google News