Αραχωβίτης: Μία ΜΕΘ και για το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων

Διαδικτυακή συνάντηση με φοιτητές, μέλη του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων είχε την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση ο βουλευτής ενημερώθηκε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη προσωπικού. Οι φοιτητές δεν μπορούν να επιλέξουν μαθήματα της επιλογής τους, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν τα προτεινόμενα μαθήματα των οδηγών σπουδών και οδηγούνται σε επιλογές ανάγκης, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του εξαμήνου και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πολλοί φοιτητές εγκαταλείπουν τη σχολή τους, καθώς φοβούνται την απαξίωση του πτυχίου τους.

Ο κ. Αραχωβίτης σε συμφωνία με τους φοιτητές δήλωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις διδασκόντων (ΠΔ 407/80), καθώς το εξάμηνο τρέχει και πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς κενά. Εξάλλου, ενημέρωσε τους φοιτητές ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου κ. Κατσή για να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων των διδασκόντων.

Ο λάκωνας βουλευτής ενημερώθηκε ότι το τμήμα των Ψηφιακών Συστημάτων έχει μόνο πέντε μέλη ΔΕΠ και 2 ΕΤΕΠ. “Είναι γεγονός ότι το τμήμα με αυτό τον αριθμό προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει και να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα σπουδών και τις ανάγκες των φοιτητών. Τις επόμενες μέρες, θα κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας παρουσιάζοντας τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, ζητώντας μόνιμες προσλήψεις καθηγητών για να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά τέτοια προβλήματα που υποβαθμίζουν τμήμα και δημιουργούν πρόβλημα στο μέλλον των φοιτητών.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να διαφημίζουμε τις ενέργειές μας για διεκδίκηση νέου τμήματος στην πόλη της Σπάρτης ενώ παράλληλα αδιαφορούμε για την ενίσχυση των υφιστάμενων τμημάτων με εκπαιδευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό”, δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα είναι αρωγός στις διεκδικήσεις της φοιτητικής κοινότητας καθώς όπως είπε “η παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση για την πρόοδο και την ανάπτυξη, καθώς οι νέες και οι νέοι είναι η ελπίδα του τόπου μας”.