Αραχωβίτης: “Να επισκεφτούμε όλοι τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας”

Επίσκεψη στο ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Αυγούστου, ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης. Εκεί συζήτησε για την εξέλιξη του έργου από τον καθηγητή αρχαιολογίας – μουσειολογίας Ιουνίου Πανεπιστημίου δρ. Σταύρο Βλίζο και την ομάδα ερευνητών.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των ανασκαφών, της συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου και της αναστήλωσης του μνημειακού θρόνου του Απόλλωνα. Όπως δήλωσε ο βουλευτής “εξέχοντες επιστήμονες εργάζονται σκληρά και προσδοκούν στην σύνδεση της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων με τον αρχαιολογικό χώρο. Ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να βρούμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφτούμε όλοι τους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας, να ενημερωθούμε για το παρελθόν και την ιστορία της περιοχής μας.

Η πολιτεία και το υπουργείο Πολιτισμού πέρα από την υποχρέωση να ολοκληρώσουν τα έργα που εποπτεύουν, οφείλουν να στηρίξουν και να ενισχύσουν με κονδύλια επιπλέον ερευνητικά, ανασκαφικά και αναστηλωτικά έργα του νομού μας όπως το ιερό του Αμυκλαίου Απόλλωνα διότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.