Αραχωβίτης: “Οι αμαρτίες σας πλήγωσαν τον ΕΛΓΑ και μετέφεραν το χρέος του στον ελληνικό λαό” (βίντεο))

Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου στην οποία οι βουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης αγροτ. ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ενημερώθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ για θέματα αρμοδιότητας του.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αραχωβίτης υποστήριξε πως τα κόμματα που κυβέρνησαν από τη δεκαετία του ’80 έως την δεκαετία του 2000 φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο ΕΛΓΑ “τον χρεώσατε, περάσατε το χρέος στον ελληνικό λαό, τον κάνατε μνημονιακό οργανισμό και δεν τον εκσυγχρονίσατε ποτέ”, είπε χαρακτηριστικά.

Παρέθεσε ακόμη στοιχεία για την αύξηση των ασφαλίστρων σε μια σειρά από καλλιέργειες υποστηρίζοντας πως “είναι ερωτηματικό με ποια μελέτη έγιναν οι συγκεκριμένες αυξήσεις που φτάνουν από 5,5% μέχρι και σχεδόν 60%”, αυξήσεις που όπως είπε η κυβέρνηση της ΝΔ “δεν δίστασε ούτε στιγμή να τις εφαρμόσει φέτος εν μέσω πανδημίας. Στοχεύει με αυτές να δελεάσει τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αδιαφορώντας για το κόστος στους αγρότες”.

Δείτε σχετικά βίντεο με τις τοποθετήσεις του λάκωνα βουλευτή: