Αραχωβίτης: “Περίεργες διαδικασίες καταγγέλλουν εργαζόμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ”

Με αναφορά που κατέθεσε σήμερα o βουλευτής και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ζητά τη διερεύνηση της τήρησης της νομιμότητας κατά τις πρόσφατες τοποθετήσεις προϊσταμένων διευθύνσεων, υποδιευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων της Κεντρικής και Περιφερειακής Υπηρεσίας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Αφορμή ήταν η από τις 22/7/2020 επιστολή της Ομάδας Εργαζομένων του ΟΠΕΚΕΠΕ με την οποία εγείρονται σειρά ζητημάτων για την πρόσφατη πλήρωση των θέσεων.

Όπως καταγγέλλει ο λάκωνας βουλευτής “επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει τα χειρότερα δείγματα γραφής για το πώς εννοεί την «αριστεία» και το κράτος ως κομματικό φέουδο, οι καταγγελίες των εργαζομένων οφείλουν να απαντηθούν.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίζεται ίσως το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών κονδυλίων που εισπράττονται από τη χώρα μας, και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να υφίστανται υπόνοιες για μεθοδεύσεις και καταστρατήγηση της νομιμότητας όσον αφορά στους κατέχοντες θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό. Αναμένουμε τις απαντήσεις και παρακολουθούμε από κοντά τη στελέχωση του Δημοσίου σε κάθε τομέα, υπηρεσία και οργανισμό”.