Αραχωβίτης: “Στήριξη της εργασίας σήμερα και όχι αύριο, που θα είναι αργά”

Araxovitis Stavros 1

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας Νίκο Μηνακάκη είχε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Μηνακάκης εξέφρασε τα προβλήματα και την αγωνία των εργαζομένων-ανέργων και μετέφερε τον προβληματισμό του για τον κλυδωνισμό των εργασιακών σχέσεων και την κλιμακούμενη ανεργία στον τόπο μας. Πρότεινε μάλιστα την οριζόντια ενίσχυση των ανέργων που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, με πρόγραμμα στήριξης πέραν του ταμείου ανεργίας, που καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος αυτών.

“Η κυβέρνηση προσγειώνεται τώρα στην πεζή πραγματικότητα των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, με τις πολλαπλές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις, την απασχόληση και τα εισοδήματα” δήλωσε ο κ. Αραχωβίτης.

Ο βουλευτής αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την αναλυτική ενημέρωση υπογράμμισε πως “ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα θέματα μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συνεργασία όλων μας. Η κυβέρνηση, με τις πολιτικές της, αρνείται να στηρίξει την πραγματική οικονομία, την εργασία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οδηγώντας την κοινωνία σε ύφεση, λουκέτα και διόγκωση της ανεργίας που μας γυρνά πίσω στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων”.