Αργειτάκος: “Ο δήμος Σπάρτης βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση”

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” πρέπει να σκέφτηκε ο επικεφαλής των Ενωμένων Πολιτών Δήμου Σπάρτης, Σταύρος Αργειτάκος, που σήμερα (13/5) παραχώρησε συνέντευξη τύπου για τα τεκταινόμενα στο δήμο και τη διετή πορεία της δημοτικής αρχής.

Οι δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ απέπνεαν πλήρη απογοήτευση για την έως τώρα αποτίμηση της θητείας Δούκα. “Η κατάσταση μέρα τη μέρα βαίνει προς το χειρότερο για το δήμο” επανέλαβε ουκ ολίγες φορές στους δημοσιογράφους, ενώ σε ερώτηση του laconialive.gr παραδέχθηκε ότι η περίοδος ανοχής που συνηθίζει να δείχνει ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση ίσως να… παρατράβηξε. Γι’ αυτό και δεσμεύτηκε για λεπτομερέστερο και αυστηρότερο έλεγχο εφεξής. Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι είναι υπέρμαχος της συναίνεσης, αρκεί να είναι αμφίδρομη και “να εξασφαλίζει τη συνέπεια, αξιοπιστία και συνέχεια του δήμου”. Στο ίδιο πνεύμα ενημέρωσε πως υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης με τη δημοτική αρχή, καθώς όπως υποστήριξε “ο δήμαρχος άλλα λέει τη μια κι άλλα την άλλη”, του χρέωσε δε έλλειψη ουσίας και επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων.

Οι αιτιάσεις Αργειτάκου εστιάζονται σε όλο το φάσμα των δημοτικών πραγμάτων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε σε ζητήματα διοικητικά, καθαριότητας, σε καθυστερήσεις όσον αφορά σε αιτήματα πολιτών (ενίοτε πολύμηνες), σε άστοχη προσέγγιση της (απαραίτητης) ανάπλασης της Παλαιολόγου, στο πάγωμα του “Ξενία”, σε τεχνικά έργα, σε απλήρωτους προμηθευτές, ενώ έκανε λόγο και για πλήρη αθέτηση των προεκλογικών εξαγγελιών Δούκα ως προς τον τουρισμό.

Σε άλλα θέματα, ο επικεφαλής των Ενωμένων Πολιτών σημείωσε πως έχει μελετήσει και θα προτείνει συγκεκριμένη λύση για τη ΔΕΥΑΣ, υπογράμμισε πως η εκλογή του στον ΦΟΔΣΑ -υποστήριξε μάλιστα πως προηγήθηκε προσέγγιση από την πλευρά του κ. Δούκα- ήταν νόμιμη και ομόφωνη (και επιπλέον θετική για τη Λακωνία), ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση.