Αρνητικά 424 τεστ στον Άγιο Γεώργιο Βοιών: Συστάσεις Τριχείλη ενόψει της ελαικομικής περιόδου

Τρεις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ επισκέφθηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τον Άγιο Γεώργιο της δημοτικής ενότητας Βοιών και πραγματοποίησαν 424 ανιχνευτικά  rapid tests, κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες γης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης δήλωσε σχετικά:  
“Ξεκίνησε το μάζεμα της ελιάς και αναμενόμενη είναι η εισροή χιλιάδων εργατών στο δήμο μας, πρώτα στη δημοτική ενότητα Βοιών και μετά στις ΔΕ Μονεμβασίας, Ασωπού, Μολάων και Ζάρακα.
Η αύξηση αυτή του πληθυσμού, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του κορωνοϊού, γι΄αυτό οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αυτοί που προσλαμβάνουν εργάτες, τα συνεργεία που εργάζονται μαζί τους, και όσοι νοικιάζουν τα σπίτια τους θα πρέπει να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.
Ζητήσαμε και θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να μεριμνήσει να δώσει μεγάλο αριθμό γρήγορων τεστ ανίχνευσης στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, ώστε να είναι δυνατόν να ελεγχθεί ευρέως ο πληθυσμός, ακόμη και να φθάσουμε στο σημείο αυτός που θέλει να προσληφθεί, να κάνει και να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα.
Επίσης, πρέπει να ελεγχθεί η μεταφορά εργατών γης με τα λεωφορεία ή τους ιδιώτες με τον ίδιο τρόπο. Όσο δεν γίνεται αυτό, τόσο θα αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.